Ședințele sunt individuale, de familie și de cuplu, durează 50 min și au o frecvență săptămânală.
Aceste ședințe se adresează:
- persoanelor care se confruntă cu atac de panică, stres, dependențe, stări depresive, nemulțumire, anxietate, angoasă, temeri existențiale, indecizie etc.
- cuplurilor care trec prin etape dificile ale vieții de cuplu: conflicte, infidelitate, incompatibilitate emoțională, despărțiri repetate, indecizie etc.
- familiilor care întâmpină greutăți în regăsirea liniștii în familie, dificultăți în creșterea copiilor, în depășirea unei traume de familie, în gestionarea conflictelor etc. și caută o ieșire din acest impas.
Abordarea terapeutică include o îmbinare a teoriilor despre psihicul uman specifice specializărilor pe care le-am aprofundat și se bazează pe idei esențiale desprinse din acestea: Relația cu părinții, în special cu mama, este cea care va da mai târziu în viață, tiparul cu care persoana se va raporta la sine, la ceilalți și la lume.
Nevoile sufletești rămase neîmplinite (fiind neîmplinite la părinți, la rândul lor), vor căuta o rezolvare în relațiile în care persoana se implică. Latura personală pe care cineva își concentrează atenția, devine predominantă în viața sa.
Tindem să trăim sau să repetăm situații cunoscute sau familiare, nu neapărat situațiile care ne fac bine.
Există o moștenire psihologică și emoțională care se transmite de la o generație la alta.
Atitudini și mesaje verbale și non-verbale, felul de a fi, chiar și istoria de viață se regăsesc, într-o anumită proporție, de la o generație la alta.
Atunci când persoana ajunge la o armonie interioară prin autocunoaștere, acest progres se va răsfrânge în timp, asupra întregii familii.